sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Onni on kiinni pienistä asioista

Kuinka onnellinen ihminen voi olla. Miten voikaan tuntua, että kaikki on juuri tässä ja nyt kohdallaan. On sellainen kevyt, letkeä ja helppo olo. Aivan kuin kelluisi juuri sopivan lämpöisessä vedessä. Ei edes tuule niin että aallot roiskisi vettä kasvoille, on vain hyvä olla. On se tilanne kun ei mieti niitä asioita mitä puuttuu ja mitä kaipaa, vaan keskittyy yksinomaan niihin pieniin asioihin, jotka tekevät hetkistä ja kokonaisuuksista täydellisiä.


Erilaiset hetket voivat olla täydellisiä, ne voivat rakentua eri asioista. Aurinkoisesta bussimatkasta Helsinkiin kun taivaalla on kukkakaalipilviä, pelloilla häikäisevän keltaista rypsiä ja vieressä ystävä jonka kanssa sanat eivät vain koskaan lopu kesken. Siitä kun kävelee Helsingin kadulla ihmisvilinässä kuin asuisi siellä ja omistaisi kadut. Ei haittaa edes vaikka tajuaa kävelleensä väärään suuntaan ja tuntee kuinka kengät pikku hiljaa hiertävät rakkoja päkiään ja varpaisiin. Siitä kun saa halata rakasta ystävää joka käy läpi elämänsä rankinta aikaa, jonka puolesta on pelännyt ja huolehtinut. Kun saa jakaa muistoja pienellä porukalla, elää lapsuuden hetket uudestaan vaikka mikään ei ole enää kuin ennen. Unohtaa edes hetkeksi mitä on edessä. Siitä kun näkee ihmisen jota on ollut ikävä. Jakaa näköala alla levittäytyvään puistoon ja kaupunkiin. Istua vierekkäin, katsoa telkkaria, jutella ja juoda teetä ja kahvia.


Olen onnellinen että mulla on elämässä just nyt paljon erilaisia ihmisiä joiden kanssa jakaa eri tilanteet. Kaikki hetket ei ole edes tarkoitettu kaikkien kanssa koettaviksi, eikä kaikki puheenaiheet kaikkien kanssa käsiteltäviksi.




Kuvat Steam Hellsinki-baarista ja jälleen Annan kuvaamia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti