keskiviikko 9. lokakuuta 2013

En enää koskaan pese pyykkiä

Siis pyykin peseminenhän on ärsyttävä operaatio jo silloin kun se onnistuu hyvin. Ja vielä karmeampaa se on silloin kun ei onnistu. Niin kuin tänään.

Varasin siis tälle päivälle ensimmäisen pyykkivuoron tässä talossa. Olin jo aiemmin käynyt katsomassa, että pesutuvassa on semmoinen iso kerrostalopesukone sekä lisäksi isot altaat ja pyykkilauta, jos nyrkkipyykki innostaa jotakuta enemmän kuin koneellinen pesu. Ja tänään sitten raahasin pyykkini sinne ja aloin miettiä miten kone mahtoi toimia. Luin ohjeet varmaan viiteen kertaan ja painelin eri nappeja ilman että mitään tapahtui. Oletin, että kukaan ei koskaan käännä tuollaisessa paikassa vesihanoja pois päältä, mutta lopulta ei auttanut kuin vääntää vesihanat niin, että kuvittelin niiden olevan auki. Ja sittenhän kone alkoi toimia. Se pesi ihan kohtuullisesti lakanapyykin, vaikka jättikin sen vähän kosteammaksi kuin olen tottunut. Oletin kuitenkin, että tämä johtui vaan siitä että olin tunkenut koneen liian täyteen.

Seuraavaksi pesin sitten tummaa pyykkiä. Kävin alhaalla muka hakemassa niitä reilun puolen tunnin jälkeen kun arvioiduksi pesuajaksi oli kerrottu noin 25minuuttia. Vaan eipä kone ollut kuin vasta puolessavälissä. Siispä palasin myöhemmin uudelleen, jolloin kone oli kyllä pysähtynyt, mutta kaikki vaatteet oli aivan läpimärkiä ja koneen pohjalla oli muutama sentti vettä. Harkitsin siinä sitten, että varaan joko kuivaushuoneen ja pistän ne sinne, tai koetan pistää vaatteet uudestaan koneeseen vain linkoutumaan. No, linkoaminen ei onnistunut ja mietin, että voisin pistää ne menemään toisen kierroksen koneessa. Vaikka sitten ilman pesuainetta jos linkoaminen ei tavallaan kesken ohjelman onnistunut. Mutta sitten kun kone aloitti uuden kierroksen, se yhtäkkiä alkoi sylkeä takaosan putkistaan ihan järkyttäviä määriä vettä, niin että mun oli pakko kiskoa vesihanat kiinni, kun muuten koko huone olisi varmaan alkanut tulvia.

Siinä vaiheessa olin jo niin paniikissa, että halusin vain kauas koko pyykkituvasta, siispä väänsin vaateet kuivaksi pesualtaaseen ja luikin asuntooni. Nyt toivon että en ole tehnyt jotain ihan massiivisesti väärin ja ettei kukaan tule mulle valittamaan siitä että pesuhuoneessa oli jälkeeni aika märkää (siellä ei kuitenkaan ollut mitään millä kuivata lattioita). Laitoin pyykkitelineen alle mainoksia ja pyyhkeen, ettei vettä valuvat vaatteet pilaa parkettia ja järkeilin, että onhan niiden pakko joskus kuivua.

Nyt menen päiväunille, tulee niin tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti