torstai 15. marraskuuta 2012

No one wants a thankless job

.. tai en mie ainakaan, tuskin kukaan muukaan. On alkanut pikku hiljaa ton lauseen merkitys valkenemaan mulle, tässä melkein puolen vuoden työskentelyn jälkeen. Ei nimittäin oikein jaksa motivaatio riittää siihen, että antaisi kaikkensa työhön, josta ei saa minkäänlaista kiitosta tai palautetta muutenkaan. Tuntuu että on aivan sama, uhraanko aikaa ja vaivaa jonkun koneen tekemän virheen korjaukseen vaiko en, koska keneltäkään ei saa mitään kiitosta siitä, että onnistun joissain melkein mahdottomissa tehtävissä, siten, että voi tyytyväisenä lähettää tuotteet eteenpäin.

Tietystikään muut eivät välttämättä tiedä, mikä vaiva jossain purkamisessa ja uudelleentekemisessä on, eikä hyvin tehdyistä korjauksista tiedä ellei niistä mainitse. Enkä ole kyllä maininnut. Eihän mun työ toki yleisesti ottaen ole mitään vaikeaa, melkein kuka vain pystyisi samaan, enkä nyt vaadikaan mitään vuolaita suitsutuksia aina kun onnistun, mutta joku satunnainen kiitos/kehu/palaute olisi ihan mukavaa kuultavaa. Tässä vajaan kuuden kuukauden aikana olen saanut ehkä kerran suoranaisen kehun, muista on saanut itse päätellä, että onko se kehu vai mikä. Lisäksi olen kyllä kuullut kun pomo ja hänen vaimonsa juttelivat keskenään, että tuleepa hienoja brodeja. Miksei sitä samaa voisi sanoa myös meille, jotka ne brodet tekevät? Ei luulisi olevan vaikeaa. Kiitokseksi hyvästä työstä suunniteltiin kesällä kesäpäivää ja nyt pikkujouluja, mutta molemmat pomo on perunut viime hetkellä. Tuntuu että meitä brodeeraajia arvostetaan tosi paljon.

Ja sitten lisäksi vielä joutuu työskentelemään koneella, joka on rehellisesti sanottuna jo liian vanha ja kun kaikki elämää helpottavat muutosehdotukset kaikuvat kuuroille korville, ei töissäkäynti juurikaan innosta. En tiedä, olisiko missään muussa työpaikassa asiat sen paremmin, siksi en olekaan harkinnut täältä lähtöä. Tää nyt on kuitenkin melkein mun omaa alaa ja sillai. Eikä mulla ole mitään kanssatyöskentelijöitä tai pomoa vastaan, mukaviahan kaikki on, mutta tuntuu vain että olisi vähän kakkoskansalainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti